Tettes blogg

Tettes blogg

FLYINGE och BREEDERS 2010

Oktober 2010Posted by Tette Wed, October 20, 2010 00:43:08

Då är det dags för 2010 års Breederstävlingar här på Flyinge. Det känns roligt att vara här i år igen. Vi kom fram sent natten till idag eller kanske jag ska skriva igår? För att inte snurra till det så natten till tisdag! Det tog nio timmar att åka hit med det vanliga stoppet för mat och tanka i Ödeshög, för vilken gång i år? Klockan tre svängde vi in här och lastade ur hästarna som var pigga och glada. De reste väldigt bra. Kom i säng kl fyra och somnade ovaggad till regnsmattret på lastbilstaket.

Pappa körde lastbilen ner hit

Pernillas snälla mamma fodrade våra hästar imorse så vi fick sova ordentligt, Tack Eva! När jag vaknade så låg jag kvar en bra stund i sängen med lite lätt "småångest" att hoppa ner och börja uppröjningen i lastbilen. Vi har ju en hel del grejer med oss, ska vara här en vecka. När vi kom fram i natt var det inte läge att ställa sig och plocka ordning på alla väskor, kassar, installera tvn osv så det fick jag börja med.

Medans jag fixade iordning lastbilen skötte Matilda om hästarna. Tog en promenad med dem och veterinärbesiktade ARCHI. ACINDO SB hjälptes vi åt att besikta, och ändå höll det på att sluta illa för min del. ACINDO kan vara ganska vild så vi brukar vara två som leder henne, lika så när vi besiktar. Idag var hon riktigt på tårna och när vi sprang med henne så började hon galoppera och jag såg hur hon laddade. Så kastar hon sig lite åt sidan och lägger av en bakutspark åt mitt håll. Som tur är hade jag reflexer som fungerade så jag slänger mig åt sidan och duckar. Hon träffade mig på rumpan och ena handen, det kändes! Jag hade tur som reagerade i tid, det har kunnat gå illa. Så nu blir det till att leda henne med hjälm resten av veckan.

På väg upp till ridhuset för att rida hästarna

Ikväll kunde vi rida i stora ridhuset och jag passade på att rida båda hästarna där. ARCHI fick göra en del tempoväxlingar, ACINDO fick ett ordentligt markarbetspass, båda känns fina. Imorgon gäller det för ARCHI. Hans klass börjar kl 09, håll alla tummar ni har för oss!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.