Tettes blogg

Tettes blogg

Jag spyr...

Augusti 2010Posted by Tette Fri, August 27, 2010 13:07:08

...på att måla hästboxgaller!!!! Det finns inte mycket som är mer tidskrävande, långtråkigt och tålamodsbeprövande!!!! Dessutom har jag målat på kvällen när allt annat är klart, och då kommer KNOTTEN!!! Så de som sett mig stå och måla kan tro att det är vinter då jag har toppluvan på! Men det är knottskydd! Nu är så äntligen gallret målat och klart och så fint det blir. Vitt och grått ska det vara i stallet nu. 2/3 är klart. Imorgon på fm ska de fyra sista boxarna tvättas och så kan vi måla klart på måndag.

Före och efter bilder!!!

Så imorgon blir en planeringens dag! Jag ska tävla i Köping med sju hästar. Åker dit på morgonen med MAX och GILDA, ARCHI kommer Tomas och Marie dit med. Så rider jag 90 och 1 meter på pojkarna och GILDA går 110,120. Till 120 klassen senare på em kommer Björn och tjejerna med lastbilen och AMOORINA, ACINDO, GINA och CAHLUA. Så hinner de tvätta klart stallet på fm och fixa flätor i manarna på "lastbilshästarna" och jag tävlar småttingarna.

Nu i veckan som gått har LAGANA och LUTRICIA tagit det lite lugnt efter Västervik. LAGANA ska inte tävla förens nästa helg så hon hoppar inget denna vecka, bara lite lätt ridning, inte så hårt jobb. Hon gick så bra i Västervik så hon kan behöva en lugn vecka. LUTRICIA ska jag hoppa lite idag då hon tävlar på söndag.

GILDA, AMOORINA, GINA, ACINDO, CAHLUA hoppade jag bana på här hemma igår. Guldstjärnan måste jag ge till ACINDO, tätt följd av GILDA! Alla hästarna hoppade väldigt bra med ACINDO var superfin och GILDA blev en ny häst då jag bytte bett. Provade samma bett som jag har på AMOORINA och det blev kanon.

I onsdags var jag in till Rocklunda och hoppade MAX på den stora grusbanan. Tyckte att han behövde se någon annan bana innan tävlingen. Även ARCHI hoppade jag där. De två pojkarna ska göra sin första tävling imorgon med mig. ARCHI är bara fyra år så det blir premiär, spännande! Rocklundas bana är kanonbra att "miljöträna" på. Ridskolan har lektioner så det finns andra häsra att titta på, även hästar i hagen brevid. Så åker det förbi bilar och lastbilar och på fotbollsplanerna brevid är det träning med bollar som flyger åt alla håll! Vi ska åka in dit idag igen med LOOPEZ och CARLINA, mina fyraåringar.

Så får vi se när den här dagen tar slut, igår jobbade jag från 07-23.....måste ju rida och sköta hästarna fast vi målar!

Nu ska jag gå till stallet och börja plocka ner mina pris-plaketter från väggen så vi kan tvätta och måla. Ska bli kul att räkna hur många det är och vad det står bakpå dem, jag skriver ju alltid upp häst, klass,resultat, datum på dem så det kanske blir den lite nostaligtripp tillbaka genom åren!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marita Sat, August 28, 2010 14:55:42

Vad snyggt målat stallet blir!

Mycket får man göra när man håller på med hästar!