Tettes blogg

Tettes blogg

Laghoppning och final!

Maj 2018Posted by Tette Mon, May 07, 2018 15:42:20
Igår var det tävling för tredje dagen på Sportriders. Vi åkte dit med fyra hästar, CELVIN, CASH FLOW, LILL-LADY och LOVELY.

Det skulle vara laghoppning på eftermiddagen och först några vanliga klasser.
För Lill-Lady var det första utomhustävlingen och årets andra tävling. Med tanke på hur vild hon kan vara så hade jag förberett mig på en tickande bomb! Döm om min förvåning när hon var lugn och skötsam!
Hoppade först 110 klassen med henne, hon var jättefin! Ett nedslag på ett räcke, för övrigt jättefin och ridbar. Hon hoppade även 120 klassen. På framhoppningen var hon superfin, men kändes lite trött. Så på banan blev det några nedslag. Men det var första utetävlingen och hon gör nog av med mycket energi i hjärnan även om det inte märks så mycket. Har ett nytt bett på henne när jag hoppar, vi testade det när jag tränade för JOS KUMPS. Hon kan vara rätt stark och "bänglig" på vanligt bett, det här ger ett fint stöd och en häst som är mer i fokus. Det är intressant det här med bett. Jag rider oftast alla hästar på vanligt tränsbett, i det vardagliga arbetet har alla det varje dag. På tävling kan man sen behöva byta till något annat.

CELVIN och Linn hoppade också 110 klassen som uppvärmning inför laget. De gjorde en jättebra runda.
CASH FLOW hoppade 120 klassen. Hon var så sugen på att tävla, riktigt framåt så jag nästan inte hängde med!!! En felfri runda blev det och vi kom på tredje plats!

Sen var det dags för Div 1 laghoppning. Vi hade samma laguppställning som första omgången när vi vann på Hamre.
Linn och CELVIN startade först i laget, gjorde en jättebra runda, tyvärr föll sista bommen. Annelie och hennes häst fick fem fel, Lois och hennes häst fyra. Alla tre första ryttare gjorde varsin bra runda, marginalerna kan vara så små. När jag skulle starta så var jag "tvungen" att vara nolla och helst snabb för att säkra en andra eller tredje plats beroende på hur det skulle gå för de övriga lagens sista ryttare.
Vår lagledare Roland Nilsson sa till mig innan start:
-Det är nolla som gäller, helst snabb! Såg du den vita hästen som var snabb, försök matcha den tiden! Rid som du ska vinna hela klassen!

Då vaknade tävlingsdjävulen i mig och på riktigt och min fantastiska häst LOVELY var helt med på noterna. Felfria och snabbast i klassen med tre sekunder!!!!

Så laget säkrade tredjeplatsen igår och fick gå in på prisutdelning. Vi vann totalt efter två omgångar och är vidare till div 1 finalen vecka 26! Så roligt vi är så glada!

Vi har en härlig sammanhållning i laget, alla peppar varandra och teamet runt oss ryttare är lika bra och betydelsefulla de!

LOVELYS och min lagrunda!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.