Tettes blogg

Tettes blogg

Vilken fantastisk tävlingshelg!!!

September 2010Posted by Tette Mon, September 13, 2010 00:06:49

Måste erkänna, nu är jag trött!!! Börjar känna mig lite småsliten och förkyld, imorgon kommer vara en seg dag. Har tävlat lördag och söndag i Västerås. Fyra fyraåringar igår som gjorde två starter var, sedan hem och rida de fem som skulle tävla idag. Iväg på trevlig middag på kvällen och så tävla fem hästar idag...

Jag kan bara sammanfatta tävlingen med ett ord, SUPERBRA!!!!!

Fyraåringarna igår, LOOPEZ SB, CARLINA SB och ARCHI hoppade alla tre felfritt i båda 1 meterklasserna!!! Så duktiga! ARCHI fick visserligen ett tidsfel i den ena rundan, men vad gör det när han hoppade perfekt. Han är nu kvalad till semifinalen i fyraårschampionatet.

ARCHI

I resultatlistan står det att LOOPEZ SB hade åtta fel i första rundan men det stämmer inte. Hon kastade sig åt sidan två gånger innan vi passerat startlinjen för hon blev rädd för "startflaggartjejerna" som satt inlindade i filtar och i LOOPEZ ögon såg ut som spöken! Dommaren måste ha dömt det som olydnad, vad vet jag? Gör inte så mycket för hon hoppade fint när vi väl kom iväg.

LOOPEZ SB

MAX hade ett nedslag i båda rundorna, helt ok för han är så orutinerad.

När vi kom hem på em var det bara att börja rida de fem hästar som skulle tävla idag. Blev ett markarbetspass för allihop och de var så fina. Jobbade efter grusvägen med mycket tempoväxlingar, öppnor och slutor. Tog en sväng ut på gräsvallen mitt i för att rida lite volter och forma dem. Jag tycker om att jobba "ute i naturen" med hästarna.

Jag trimmar hästarna hemma, fortfarande med vita ridbyxorna på!!!

På kvällen var vi bjudna hem till Tomas och Marie som bjöd på god middag. Firade även ARCHIS fina rundor med lite champange, trevligt! Tack så mycket! Alla vet väl hur mycket jag uppskattar att bli bjuden på mat???!!!

Så idag var det dax för ACINDO SB, CAHLUA, LUTRICIA MC NEAL, GINA och AMOORINA att tävla. Alla utom LUTRICIA hoppade 120 avd A. Testade för första gången att rida ACINDO mot klockan och svänga snäva svängar i omhoppningen. Det gick jättebra! Hon var med på noterna och hoppade felfritt och slutade på tredje plats! Även CAHLUA var dubbelnolla och kom sexa. GINA hoppade bra men petade sista hindret i omhoppningen. AMOORINA hade två nedslag.

CAHLUA hoppar upp på banken i derbyklassen

130 klassen var ett derby. Där valde jag att rida CAHLUA och GINA för att se lite vad de skulle säga om alla derbyhinder så som bank, vatten, pullvermangraven osv. Ett derby består ju alltid av många hinder, nu var det 17 hinder med 22 språng. GINA var först ut, la ribban högt på en gång, felfritt!!!!!! Hon hoppade grymt bra och det fanns inga tveksamheter någonstans. Härligt! Ledde klassen länge med henne, tills det trillade in två felfria ekipage till som var snabbare än oss. GINA kom på fjärde plats i sin derbydebut!

CAHLUA gjorde också en superfin runda. Petade näst sista hindret, en vanlig oxer så resultatet blev fyra fel. Allt annat hoppade hon utan tvekan. Gissa om det var roligt!

LUTRICIA MC NEAL som är lite av en derbyspecialist startade jag i slutet av klassen. Hade laddat sedan igår att jag skulle försöka vinna derbyt med henne. Det är ju som alla vet inte bara att beställa en seger,det ska först och främst vara felfritt och så ska det gå snabbt också. Vi lyckades med båda delarna och "fräste runt" banan utan fel och tog ledningen och det räckte till seger i derbyt!!! Jag är glad!!!!

Jag är även jätteglad för att det gick så bra för SAMBALOLEC och hennes nya ägare Therese i deras gemensamma tävlingsdebut. Felfritt i båda klasserna, de kom fyra i den ena. Johanna var också med och tävlade sin häst igår och de kom femma i en klass, GRATTIS TJEJER!!!

SAMBA och Therese efter fjärdeplatsen

Tack till Björn, Issa, Towe, Johanna och Syster Ellinore som hjälpt till med allt hela helgen, utan er skulle jag inte hinna med allt. Så min seger är även eran seger, vi är ett härligt team!