Tettes blogg

Tettes blogg

Gävle Horse Show

September 2010Posted by Tette Tue, September 07, 2010 01:05:18

Måste börja med att skriva att LAGANA mår bra!!! Svullnaden är borta och hon går normalt. Är pigg och väldigt sur på att behöva stå i uteboxen, hon tycker nog att det är "förnedringsboxen"!!! Men har man ätit medicin så får man stå där, imorgon får hon tillbaks sin vanliga box och jag ska rida lite lätt och känna hur hon känns. Tack Linnea för att du skött om LAGANA så bra i helgen när jag var på tävling!

I torsdags så åkte vi till Gävle på deras stora utomhustävling. Hästarna som var med var ARCHI, LUTRICIA, GINA, AMOORINA, ACINDO och CAHLUA. Vi hade tur med vädret och det var solsken hela helgen, underbart! Tävlingen gick på gräs på gävletravet. Alla hästarna hade minst ett pris med sig hem så det är helt klart godkänt även om det kändes som en liten halvdan tävling resultatmässigt.

ARCHI gjorde ju bara sin andra tävling i livet och det var ingen lätt tävling att hamna på. Stor gräsbana och mycket tittiga hinder, nästan lite väl mycket att titta på. Första dagen var han jättespänd och tittade på allt runt omkring banan och vissa hinder. Blev ett stopp och rivning. Men han sov gott på natten och smälte alla nya intryck väl. Dagen efter var han helcool och hoppade felfritt som om han inte gjort annat i sitt liv!!!!

CAHLUA var superfin hela helgen. Jätteladdad och pigg första klassen som var 120, den start som hon gjorde på fredagen. Var placerad! På lördagen hade hon ett nedslag i 120 och 130, men jisses så bra hon hoppade i 130, nästan för bra!!! Jag bara älskar den hästen! På söndagen gick hon 125 och hade två ner i omhoppningen, helt ok för jag red lite snabbt och då blev hon lite okoncentrerad=orutin.

AMOORINA gick 120, 120 och 125 med ett ner i första klassen, två i andra och ett ner sista dagen som ändå räckte till pris! Det var en bra runda i 125, hoppar som en liten gummiboll!

LUTRICIA hade två ner i omhoppningen första dagen i 135. I 140 på lördagen var det bra till sista linjen då hon blev lite stark så jag fick bryta av och göra en volt och så hoppade hon fint över sista oxern. Behöver rida henne med ganska mycket tryck och bra galopp, vilket inte är så enkelt alla gånger. Så för att få en bättre känsla på henne som avslutning på helgen fick hon gå 125. Då kunde jag rida som hon ska ridas och med bra tempo. Tyvärr petade vi planket i omhoppningen, tiden hade räckt till seger!!! Nu blev vi placerade på fyra fel, alltid en tröst :-)

ACINDO gick sexårsklasserna och var lite tråkig i första kvalet, rev två hinder. Kändes lite nonchalant. Andra dagen var hon inte alls bättre och var faktiskt slarvig så jag blev lite arg på henne. Ibland tror jag att dessa egensinniga ston blir lite diviga och tycker inte att de behöver anstränga sig. Men hon förstod nog att matte inte var så nöjd med henne så på söndagen visade hon vilken fin häst hon är och hoppade strålande och felfritt i 125 och fick pris. Vilken buse säger jag bara!

Prisutdelning i sexårsfinalen som vanns av John Hickey/Top of the Hill och trea med sin andra häst. GINA och jag kom tvåa och Pernilla kom fyra på Skywalker!!! Vi ser riktigt glada ut alla tre!

GINA var helgens STORA STJÄRNA! Hon gick sexårsklasserna och var felfri i första kvalet 125. Endast tre hästar av ca 35 var det. Andra dagen hade vi fyra fel, rev sista hindret men fick pris ändå för det var bara fyra felfria och fyra på fyra fel av alla starter. Så hon kvalade till sexårsfinalen. Hon hoppade helt makalöst bra i kvalen och i finalen var hon lika fin! Felfritt igen på en ganska lång och svår bana med trekombination och andra svårigheter på 130 höjd. Det var bara GINA och jag samt John Hickey på Top of the Hill som klarade finalbanan felfritt! Vi kom tvåa och John vann. Jag är superglad åt andraplatsen (ja, nu har jag ytterligare en BLÅ rosett att hänga upp på väggen...) och över hur fantastiskt GINA hoppade, som om hon hade vingar! Jag hade tårar i ögonen av glädje när vi kom ut från banan!

Så det var en fin avslutning på helgen och Gävles tävlingar var bra som alltid. Uppskattar att de även delar ut premier till unghästarna som blir placerade, Tack!

John Hickey har täten på ärevarvet, tätt följd av Mig och Pernilla

Vi hann även med lite nöje i helgen! På fredagskvällen efter tävlingarna åkte Björn och jag hem till Pernilla som bor i Tierp. Pelle hade lagat tre-rätters middag till oss, jättegott! Vi sov kvar hos dem så vi hade en lång trevlig kväll med mycket prat!

På lördagskvällen gick vi ut på restaurang i Gävle. Inte vilken restaurang som helst, utan Churts Street Saloon! Cowboy atmosfär och servitriserna som dansar can-can på bardisken kl 22!

Björn, jag, Johanna, Issa och så var Eva, Lasse coh Anette med, trevliga hästägare. Så vi har hunnits umgås och haft trevligt! Eva hade även med sig en smarrig tårta på fredagen som vi åt i lastbilen, hon uppskattade lika mycket att vi blev glada åt tårtan som Björn, Tomas och jag blev att vi blev bjudna på tårta! Så inte har vi varit hungriga i helgen i alla fall!