Tettes blogg

Tettes blogg

Vilket avslut på tävlingssäsongen!

December 2018Posted by Tette Wed, December 12, 2018 14:34:12
Hej på er! Här har ni en glad och lycklig Tette som nu avslutat tävlingsåret 2018, med en inomhusdebut i 150 Grand Prix tillsammans med min fina LORD LOOP!

LORD har ju hoppat tre 150 utomhus, debut september 2017 på Sundbyholm. Nu blev det vår första 150 inomhus, i Södertäljes Grand Prix! Det gick så bra!

Vi börjar med fredagen då vi hoppade 140 klassen på kvällen. Både LORD och LOVELY startade den. Bäst hoppade LORD som var felfri och kom sjua!
På lördagen hoppade LOVELY 140 klassen. Hennes sista start för året, en bra runda med ett nedslag i omhoppningen. Får göra en resume över året i ett annat inlägg, men vilken fantastisk säsong hon har haft!

LORD hoppade 150 klassen på lördagen. Redan på framhoppningen var han helt fantastisk, hoppade så bra. Jag blev lite mer nervös än vad jag brukar bli, för jag ville klara av att rida honom riktigt bra. Det var en lång bana, tolv hinder, femton språng designad av den italienska banbyggaren Elio Travagliati. Banan var riktigt bra, svårt som det ska vara i en 150 Grand Prix, väldigt trevlig att rida.

LORD var helt magisk, det låter roligt som uttryck, men så upplevde jag känslan när vi hoppade runt banan. Han var så ridbar, lugn och med mig. Jag kunde sitta still och bara hjälpa honom lite lätt där det behövdes. Han var inte i en bom förutom en, som vi rev. En halv tå på ett räcke, det var så nära en felfri runda! Vilken underbar känsla att gå i mål och känna att vi klarade det, vi kan vara felfria och det kändes inte för svårt! Jag fällde en lyckotår när jag red ut från banan det kan jag erkänna! Känner mig så stolt över den här hästen och vår resa tillsammans!

Resultatet räckte till en femteplats, fyra fick pris. Så det var nära så nära! De fyra bästa gick vidare till omhoppning och vårt resultat var lika med det fjärde ekipaget, bara några hundradelar för långsam. Så det är kul att vi är med och nosar på toppen!

Här kommer rundan så ni kan se den!

LORD LOOP SB! Egen uppfödning e: Looping-Cortuz!

Foton: Bo Bennergård