Tettes blogg

Tettes blogg

Nu är utomhussäsongen över för i år!

September 2018Posted by Tette Thu, September 27, 2018 12:41:41
Nu är det höst på riktigt, för nu är det slut på utomhustävlingar för mig. Tråkigt, men det är lite mysigt att krypa inomhus, men bara liiiite. Vi dröjer oss kvar vid den sista helgen som vi tävlade på Sundbyholm. Det var torsdag till söndag med sju hästar, så vi hade mycket att göra, det krävs planering för att allt ska flyta på med hästar på två banor. Sen planerade jag även om lite starter så att hästarna inte skulle få så långa dagar. Vi har ju lyxen att bara bo knappt fem mil från Sundbyholm så vi kunde åka fram och tillbaka. Några av dagarna så åkte vi dit på morgonen, sen hem för att åka tillbaka med nästa gäng. Allt för hästarnas bästa! Med duktiga tjejer, Björn och hästägare i teamet som hjälper till både hemma och på tävling så klaffar allt.
Planering på tavlan för en av dagarnas packning...

Resultatmässigt var det en lite "stolpe ut helg" men bra rundor och några placeringar. Här kommer en resume av varje häst:
CASH FLOW, tre bra rundor i 120-125-125. Ett nedslag i alla tre. Tiden var så bra så vi hade vunnit den första och den sista starten om vi inte rivit...blev placerade i 125 på söndagen iaf!

CRITOLA är den nyaste hästen som jag fortfarande håller på att lära känna. Hemma kan hon vara lite långsam men på tävling så tänder hon till har jag nu känt, så då blir det lite annat mot hemma. Så jag måste bara känna in hennes galopp, som är så mycket större än vad den känns. Lika så måste jag sitta upp lite mer till hindren, mest i tanken, inte så mycket i handling, för att vi inte ska komma för mycket intill hindren. Hon hoppar fantastiskt och jag gillar henne verkligen! Vi startade 120-115-120. I första starten ett nedslag samt en volt, i de andra två ett nedslag.
LOVELY var inte med på torsdagen när alla andra hästar tävlade, och hon visade klart och tydligt sitt missnöje med det när vi kom hem. Att lastbilen åkte utan henne det var ju att förnärma henne! Hon var arg i hagen, hade smitit ut så Janina fick ta in henne. Hon drog tänderna i gallret på boxen och krafsade! Vilken diva, så arg för att hon inte fick följa med första dagen. Min plan var att hon skulle tävla fredag till söndagen, det tyckte inte LOVELY var en bra plan! (nästa gång åker hon med från dag ett)
Så när hon äntligen i hennes värld fick åka med på fredagen så var hon övertaggad!!!! Vi hoppade en 135, och hon var så pigg och bara sökte hinder som en missil! I all iver så blev det ett nedslag och så fick jag lov att bryta av mitt i banan för att lugna henne! Det kanske låter konstigt att en häst kan visa så tydligt att tävla är det bästa hon vet, men det är helt sant, hon är så här! Det är bra härligt måste jag säga!
På lördagen hoppade vi 140, jättebra runda men med två nedslag. Avslutade med 135 klassen på söndag, hon hoppade magiskt bra, retligt nog så petade vi sista hindret...

THUNDERSTRIKE, hästen som går från klarhet till klarhet vilket är väldigt roligt! Han har varit hos mig några månader och jag har jobbat mycket med att stärka honom så han ska orka hoppa rena språng och inte bara på fart. Nu börjar jobbet ge resultat. Vi hoppade 120 med ett nedslag. Sen blev det gemensam debut på 125 höjd med ett nedslag. På söndagen avslutade han med flaggan i topp, felfritt i 125 med en sjätteplats och prisutdelning!!!

LORD hoppade 140 på torsdagen med ett nedslag. Sen var planen att hoppa 150 klassen på fredagen, men vädret ställde till det rejält kan man säga. Det började regna när det var tio nummer kvar till oss. Regn är inte så farligt, men när vi stod och väntade på att få gå in på banan då brakade stormen loss! Flera hinder blåste omkull, staketet mellan framhoppning och banan föll omkull och klassen avbröts. Vi skyndade upp till lastbilen och genomblöta och frusna funderade vi på vad vi skulle göra. När klassen fortsatte efter att den värsta stormen dragit förbi så valde jag att inte starta. Det regnade fortfarande mycket, allt var blött, hästen var kall och att ladda om, gå ner och hoppa, dessutom en 150 som LORD inte hoppat många gånger kändes inte rätt. Så det blev ingen start och man kan aldrig ångra en start man inte gjort!
Hoppade en 145 på lördagen i solsken istället! På söndagen var det 150 Grand prix och LORD kändes fin. De tre första hindren på banan hoppade han helt fantastiskt, jag tänkte wow, vilken häst! Sen tog det stopp på hinder nummer fyra, ett nytt hinder, en vattengrav som var nedgrävd i banan, alltså ingen matta. Med vatten i såklart, solen låg på så det blänkte mycket och LORD blev så paff så han tvärnitade och bara stirrade på hindret. Det var en kombination, räcke-räcke med vattnet under första hindret. Om jag hade styrt på igen och tryckt på ordentligt så hade han säkert hoppat, han är ingen häst som stannar, men nu blev han överraskad och det är en helt annan sak. Risken att han hade fokuserat så mycket på A-hindret med vattnet så han hade rivit B-hindret och kanske slagit sig ville jag inte ta. Han är en känslig häst och jag vill inte att han ska få en obehaglig upplevelse. Jag är rädd om min häst och det där hindret kan vi träna på en annan gång! Så jag hoppade hinder nummer ett istället och då blir man utesluten, ett val jag gjorde. När jag kom ut från banan så var jag inte ens besviken, LORD kan inte rå för att han blev överraskad. Sen hoppade han så bra på de tre första sprången, samt ettan igen så det räckte för att jag skulle vara glad! Man måste tänka längre än bara för stunden ibland.

150 hinder, lilla My ser liten ut framför hindret!

LILL-LADY och Malin hade en bra helg, de var felfria och sexa i en klass! De gör stabila och bra rundor och Malin rider LILL-LADY så bra!
CELVIN och J gjorde också bra rundor hela helgen, felfria och placerade i två klasser! Roligt när det går bra för "mina" tjejer!

Fina knoppar på LORD! Det är roligt att fläta så får jag en stund över så slänger jag ihop en man!

Björn och vår hund BIBBI!

Vi hann såklart med att se finalen i laghoppningen när Sverige tog VM-SILVER!!! Vilket lag, GRATTIS TILL ER!!!!

Hoppbilderna på LORD och LOVELY är fotade av Bo Bennergård, de andra av Björn!