Tettes blogg

Tettes blogg

När hästen vill för mycket!

Juli 2015Posted by Tette Tue, July 28, 2015 23:32:57
Rubriken på mitt inlägg "när hästen vill för mycket" stämmer väldigt bra in på min LORD idag. Han var så laddad och ville för mycket. Det var ingen lätt runda. Han var stark, låg på framåt, landade efter hindren och sköt iväg, skuttade och for. Även om han var felfri på hinder så fick jag försöka skola honom och det blev så att jag fick bryta av två gånger för att försöka lugna ner honom. Inte så lätt och ganska tålamodsprövande. Han tycker inte att något hinder är för högt så det hjälper inte till att bromsa upp honom heller. Så det är bara att rida och skola på och låta honom samla rutin och erfarenhet, han ha ju inte så mycket av det ännu. Jag känner så väl igen det här beteendet i en av mina gamla hästar jag hade, som var precis likadan en period i sitt unghästliv. Hon utvecklades sedan hela vägen upp till svår 155 hoppning och det var LAGANA! Så jag får använda min rutin och hoppas på att han lugnar sig och vi kommer hela vägen dit om några år!

Önska att man kunde tala med dem ibland och förklara precis som Jos Kumps sa en träning när han tyckte att vi jagade hindren istället för att lugnt rida fram till avsprångspunkten: Sitt still och vänta in hindret, jag har aldrig sett ett hinder springa iväg!
Det ligger mycket i de orden!

ACINDO känns jättefin och vi gjorde en bra runda igen, tyvärr med två bommar i backen. Så kan det ju vara. Bra känsla, egentligen nöjd men ändå inte för det ligger två bommar i sanden när vi gått i mål. Det är en ny klass imorgon och det känns som det är nära en "mitt i prick" så jag ska bara galoppera och hålla rytmen så blir det bra!