Tettes blogg

Lyckade tävlingar!September 2018

Posted by Tette Thu, September 20, 2018 00:00:28

En resume av de sista helgernas tävlingar tänkte jag knappa ner nu. Vi tävlade på Sundbyholm med Eskilstuna som arrangör, sedan i Örebro och sista helgen i Kumla.
Till Sundbyholm hade vi med sex hästar, LORD, CRITAN, LILLEN, BLIXTEN, CELVIN och LILL-LADY. Alla hoppade fredag och lördag. På fredagen var LILLEN Och KRITAN trea och fyra i 115 klassen. Båda hoppade sedan 120 på lördagen med varsin bra runda. LORD hoppade 125 på fredagen, fanns inte så mycket annat att välja på än 125 eller 130 inför lördagens 150. Han gjorde två jättebra rundor. Snabbast tid i 125 men jag tabbade mig på sista hindret så vi rev. I 150 klassen sen var känslan enormt bra. Två ner i trekombinationen, för övrigt hoppade han hur bra som helst.
BLIXTEN hoppade felfritt med placering i båda 120 klasserna.
Malin var felfri med LILL-LADY och placering, samma sak för CELVIN och Jacqueline i alla deras starter!
Så vi hade två bra dagar på Sundbyholm, jättekul!

Blog imageTHUNDERSTRIKE/BLIXTEN

På söndagen åkte vi till Örebro/Dyltabruk med LOVELY och CASH FLOW för att rida ett kval till Odenkvarn Cup. Det är en cup i Örebrodistriktet som pågått under hela året. I finalen var det jättebra prispengar och hederspriser. Till vinnaren var det tjugotusen kronor!!! Jag hade missat den cupen och nu fanns en chans kvar att kvala till semifinalen som var i Kumla 15-16/9. Så vi åkte till Dyltabruk med mina två snabba hästar och det gick jättebra!
Blog imageVi hoppade kvalet som var en klass med omhoppning efteråt för de felfria. Då var höjden 130. Båda hästarna var felfria i grundomgången och sedan i omhoppningen var de snabba, vi vann och kom trea! Så det kändes skönt att vi kvalade till semifinalen efter de resultatet!
Blog imageSå glad!
Blog image
Duktiga hästar! Janina och jag var glada och stolta över hästarna som verkligen levererade. Det var en trevlig tävling som jag gärna åker till flera gånger.

Sen var det bara att ladda inför semifinalen som var veckan efter. Jag hoppade inte hästarna något. Trimmade dressyr och red ut och galopperade på fälten och travade på grusvägarna, glada hästar är för mig viktigt och de blir glada av varierad träning.

Så var det lördag och semifinal, den gick i Kumla. Tävlingen flyttades inomhus för det hade regnat en del på utebanan. Jag tänkte att, ok det gör inte så mycket, det är lika för alla. Det gäller att skapa sig en positiv inställning när saker ändras. Sen gillar jag att tävla i Kumla, har varit där många gånger. Britt byggde trevliga banor också som var roliga att rida.
Tillbaka till semifinalen, den gick på 125 cm höjd, tidshoppning. De tolv bästa skulle få rida finalen som gick dagen efter. Både CASH FLOW och LOVELY hoppade felfritt och snabbt. LOVELY VANN, och CASH kom trea!!!! Vilka hästar! Så då fick jag lov att välja häst till finalen och valet blev LOVELY. CASH gjorde en jättebra runda och kändes säker, men LOVELY är snäppet säkrare så då valde jag henne, men var minst lika glad för att CASH presterade så bra!
Blog image
Blog image
Så hem och laddade för söndagens final. Segraren skulle få tjugotusen kronor, tvåan elva tusen och övriga placerade femtusen. Dessutom fina hederspriser, som fodersäckar och en ny klippmaskin till segraren. Hur många tävlingar har så fina priser, om det inte är svår hoppning?

Björn och jag åkte med LOVELY och vi var laddade för finalen. Det var nog alla som skulle rida, det kändes i luften! Jag gick banan noggrant, gjorde en plan och red fram. Eftersom jag vann på lördagen så startade jag sist i finalen. Så jag hörde hur de andra red, de var riktigt bra, innan jag skulle starta som sista ryttare så var det fem felfria och tre skulle få pris. Det var bara felfritt som gällde, inget annat!
LOVELY var på hugget, nästan för het! Jag fick försöka hålla henne lugn och vi hoppade i mål felritt och var med till omhoppning!!! Vilken spänning!
Blog image
Kollade snabbt omhoppningen. Lite skrockfull som jag är så kollar jag aldrig omhoppningsbanan innan jag ridit grundomgången.
Det var en rolig omhoppning, många svängar och en lång galoppsträcka till sista hindret.
LOVELY och jag startade näst sist av oss sex som hoppade om. Före oss var det två som hoppade felfritt så jag tänkte det att det finns inget annat än felfritt och snabbast, jag vill vinna!
Det gick undan, det gick fort och vi var FELFRIA!!! Upp i ledning och sen en nervös väntan för att se hur det sista ekipaget skulle göra. Jag visste att de var snabba, för de var tvåa dagen innan. Nu rev de så vi vann. Jag trodde knappt att det var sant! Först så bestämmer vi oss för att försöka kvala till cupen. Lyckas vinna kvalet och rider semifinalen. Vinner den och är i final. Sen vinner vi den också!!! Alla vet hur lätt en bom kan trilla, det är inte bara att beställa en seger. Vi lyckades och med fullt fokus, ett mål, en fantastisk häst, lite tur som man ska ha så gick det! Jag är så glad!!!
Blog image
STORT TACK till Odenkvarn och Henrik och alla sponsorer som gjorde den här tävlingen! Fantastisk roligt att rida om så fina priser. Jag hoppas att ni kör den här cupen nästa år igen och att fler deltar, det är ju jättekul att ha något att kvala till och rida om!

Från Norrköping till Sundbyholm!September 2018

Posted by Tette Mon, September 10, 2018 11:29:28

Hej på er! Nu kommer det en tillbakablick på de senaste två helgerna som vi har spenderat på tävling, först i Norrköping, sen Sundbyholm!

Vi börjar i Norrköping dit Björn och jag åkte med fyra hästar. Vi kom fram på torsdagskvällen och tidig morgon fredag började det med 120 klassen som jag hoppade med CASH FLOW och THUNDERSTRIKE. Två nedslag, lite trist men bra känsla på båda hästarna. Sen började det regna, inte så kul då framhoppningen blev tung och till 135 klassen kändes det inte bra. LOVELY och LORD hoppade med ett respektive två nedslag. Det var okej med tanke på att det regnade riktigt mycket och framridningsmöjligheterna var inte bra. Vi avslutade sedan fredagskvällen med att gräva "diken" mellan stallarna för att regnet inte skulle rinna in in boxarna, mer än det redan gjorde. När jag gick in i LORD och THUNDERSTRIKES boxar så sjönk mina fötter ner i vatten. Inte kul...
så vi skottade vatten, spån och skit i några timmar. Vi fick ordning på deras boxar och kunde stupa i säng, helt färdiga!
Blog image
Lördag och inget regn, nya tag och inga starter för oss förräns efter lunch. Så vi han fixa i stallet, promenera hästar och hundar.
På eftermiddagen hoppade LORD och LOVELY 140 klassen. Båda var felfria och placerade, SÅ KUL!!!
Blog imageLOVELY!
Blog image
LOVELY!

THUNDERSTRIKE hoppade sedan 120 med två ner men bra runda. Var riktigt nöjd med honom för det var första gången på den här arenan och det finns mycket att titta på, han var helt cool!
CASH FLOW startade i slutet av klassen, var riktigt taggad, hoppade och galopperade jättesnabbt, nästan sex sekunder snabbare än tvåan så VI VANN!!!! Vilken härlig lördag om man jämför med fredagen!
Blog image
Söndagen var minst lika bra, dessutom med sol!!!! Vi hade en lugn dag med första start efter lunch och det var LORD som hoppade Grand Prix klassen i 145. En riktigt bra runda.
Blog imageLORD!

LOVELY hoppade 140 klassen, hon kom femma!!! Vilken häst, två topp sex 140 placeringar direkt när hon fick gå upp på den höjden!
Blog imageBlog imageBanbyggare Sara Brink byggde riktigt bra banor hela helgen, Tack Sara för bra banor!

CASH FLOW och THUNDERSTRIKE avslutade helgen med 120 klassen, båda felfria och placerade, CASH FLOW bäst av alla för hon vann igen!!! Två segrar på en helg, hon är snabb!!!!
Blog image
THUNDERSTRIKE!
Blog image
Vinnarhästen!!!
Blog image
Bra helg!

Alla bilder är fotade av Björn!Sen lunch!Augusti 2018

Posted by Tette Wed, August 29, 2018 15:37:21

Nu har jag precis ätit lunch och klockan är halv fyra! Så kan det bli ibland när jag bara kör på och rider häst efter häst, det är ganska skönt att ha ridningen klar i ett svep ibland. Insåg när jag hoppade av den som jag trodde var dagens sista häst att jag ska visa en häst för kunder klockan fyra. Så kan det vara! Har nu ny energi med mat i magen så det kommer gå fint!

De hästar som har ridits har hoppat eller trimmat dressyr. Nu till helgen ska jag till Norrköping med fyra hästar, de har hoppat idag. Känns pigga och glada. Resten av hästarna hoppas imorgon.
Efter hästvisningen hoppas jag hinna dra lite tråd i en hage innan jag ska hålla kvällens lektion. Annars får jag dra tråd efter lektionen. Önskar dygnet hade fler timmar!
Blog image
LOVELY LADY SB, hos Sportriders.
Foto Linda Öberg

Hello Africa!!!Augusti 2018

Posted by Tette Tue, August 28, 2018 10:39:18

För några veckor sedan så var vi i Linköping och tävlade på den nya fina tävlingen. Jag har skrivit om den innan och Hippson gjorde även ett reportage efter att jag vann 130 klassen med LOVELY på fredagen. Priset i klassen var helt fantastiskt, en resa! Det var flygbiljetter och övernattning på MANTA RESORT på ön PEMBA utanför Tanzanias kust.
Jag hade laddat för den här klassen i flera veckor och ville så gärna vinna! Redan när jag anmälde till tävlingen så började jag ladda för den här klassen. Vi gjorde det, LOVELY var helt fantastisk! Så här kommer rundan så ni får se!

Det ser nästan aldrig snabbt ut när vi tävlar. Men LOVELY har en stor galopp och är snabb över hindren och samtidigt noggrann. Vi är snabba iväg i landningarna och jag kan svänga snävt med henne! Då går det snabbt utan att se snabbt ut!

Film från prisutdelningen, jag var SÅ GLAD!!!! Det är LORD som fick gå in på prisutdelningen. Han hoppade samma klass och var felfri och placerad.
Blog image
Björn och jag, överlyckliga efter vinsten, vi som älskar att resa!!!
Nu är resan bokad och klar, vi åker i vinter! LÄNGTAR!!!!!
Blog image
Hello Africa, vi kommer!!!

Your mobile does not support playing flash video.

Galopp med öm vad!Augusti 2018

Posted by Tette Sat, August 25, 2018 22:14:33

Tack för all omtanke runt min vad, så snälla kommentarer jag fått!
Vaden hänger med, den har inget valsmileyden ger sig till känna när jag suttit stilla en stund, det gör ont att gå. Det är i muskeln, ingen sena och absolut inte hälsenan. Rida funkar bra som tur är! Så vi har kört konditionsgalopp på den stora stubbåkern med ett gäng hästar. Ett varv är två kilometer. Efter första varvet, på första hästen igår, då kändes det som att jag skulle tappa min vad! Sen gick det bra och jag räknade ut att vi galopperade totalt tre mil igår Malin och jag, på olika hästar såklart! Jag kör på behandling röra på sig och inte sitta still! (ingen är väl förvånadsmiley)
Blog image
Många kilometer runt den fantastiska stubbåkern!

Idag var vi på ponnytävling. Fyra fel i båda klasserna, så är det ibland. På eftermiddagen har vi tryckt stolp i den nya hagen som ponnysarna ska få. Mer gräs!

Hade en privatlektion mot kvällningen och sen åkte vi till betet och fyllde vatten till storhästarna.

Imorgon blir det lektion, rida, dra tråd och trycka mer stolp. Välkommen söndag!
Blog image
Vacker måne nu ikväll!

Ont i vaden!Augusti 2018

Posted by Tette Fri, August 24, 2018 09:49:08

Fredag idag och den största utmaningen idag blir att rida med en öm vad. Jag trampade snett igår när jag var ute och skruvade hållare till en ny hage. Det var lite ojämn mark, jag klev bakåt och så small det till i min vad! Jäklar vad ont det gjorde. Det var ett knastrande ljud, sen började jag kallsvettas. Så jag haltar och intaget av hästarna igår kväll tog nästan till midnatt! Skoja bara, men det gick inte snabbt. Tur att Björn kunde hjälpa mig med de flesta hästarna.
Så nu ska jag se hur det går att rida. Plan B är att rida utan stigbyglar tills vaden är bättre, så rida det kommer jag göra!
Blog image
Fick en ide igår kväll att testa hästarnas Icewibe på min vad.

Vi har ridit på stubbåkern, det är den bästa tiden på året när det finns stubbåker! Jag älskar att galoppera där, hästarna också! Alla andra planer ändras så fort stubben finns, det gäller att passa på att konditionsträna där när den finns!
Blog image
Underbart!

Veckan rullar på!Augusti 2018

Posted by Tette Wed, August 22, 2018 14:30:22

Hej, onsdag idag och igår så var vi ute och red våra hästar runt rundan igen. Extra mycket galopp på fälten för konditionsträningen. Det känns lite i mina vader idag, det stramar efter att ha stått i lätt sits några kilometer totalt!
Idag har det varit lite blandat, några trimmats i dressyr, några hoppat och några har vilodag.
Jag har varit in en sväng till stan och skulle köpa en ny magplattgjord. Inte det lättaste att hitta nån som jag var nöjd med. Så jag åkte hem och klurar istället på vilken som jag vill köpa tillslut.
Blog imageKöpte med lunch hem, sushi!
Blog image
Ska ha en hopplektion på eftermiddagen och sen fortsätta med en ny hage till, perfekt med mer gräs till hästarna!

Måndag!Augusti 2018

Posted by Tette Mon, August 20, 2018 23:19:01

Ny vecka och sommarlovet är slut, hur känns det att börja skolan igen efter ett helt långt sommarlov? Idag har vi ridit ut alla hästar. Det blev vår runda med trav på grusvägarna, galopp på fälten och skritt i skogen.
Blog imageVideo från idag när vi galopperade!

Vi tävlade i lördags, i Sala. Det var kul, det gick bra för oss! Malin tävlade LILL-LADY. Två jättebra rundor i en meter och 110. Jacqueline hoppade CELVIN i samma klasser, placerad sexa och sjua.
Jag tävlade en ny häst som jag har på prov, Kritan. Trevlig häst som passar mig. Vi var felfria och kom tvåa i 110, sen felfria i 115. Kändes jättebra, det var ju första gången jag hoppade riktig bana på henne. Har haft henne hemma och ridit men inte hoppat bana som på tävling. Det var kul!

CASH FLOW fick också följa med då vi hade en plats i lastbilen. Hon fick springa fort i 115 klassen. Nästan snabbast, vi kom tvåa!
Blog imagePrisutdelning med CASH FLOW.

Det roligaste på hela dagen, och finaste, det var ett hederspris som jag fick. En fin hjärtbox med grejer i och en fin lapp med texten:
Blog imageBlog image
TACK för att du visar god sportmanchip!
Du har varit en förebild under denna tävling med ditt bemötande och agerande utifrån ridsportens ledstjärna för människan.
Du är viktig för sporten!
Blog image
Ett väldigt fint pris som jag är glad och stolt över att jag ficksmiley


Your mobile does not support playing flash video.