Tettes blogg

Elitallsvenskan-nu är vi där!Juli 2010

Posted by Tette Tue, July 03, 2018 22:45:07

Tisdag idag och här hemma har vi nu ponnyridläger i veckan! Det är jättekul! Full fart med glada barn!
I helgen hade vi också jättekul på tävlingen hos Sportriders, med laghoppning och vanliga klasser.
Laghoppningen var DIV 1 final, de två bästa lagen skulle kvala upp till elitallsvenskan.
Det började på fredagen och då gick det så bra och vårat lag- Västerås Ryttarsällskap kom tvåa!
Vi hade samma lag som de två första omgångarna vi ridit tidigare i år, när vi vann första och kom trea i andra.
Blog imageLaget med Annelie Theoren, lagledare Dan Eriksson, Lois Pettersson, lagledare Roland Nilsson, Linn Sjöberg och jag.

Lördagen började med laghoppningens andra omgång. Nu hoppade vi på 130 höjd och alla i laget gjorde jättebra rundor, lite stolpe ut måste man säga med ett varsitt nedslag. Så när jag skulle starta som sista ryttare i laget så var det bara felfritt som gällde. Om jag var felfri skulle vi gå upp i elitserien, det skulle räcka. Ett nedslag och vi skulle vara kvar i div 1.
Tänkte när jag red in att "det här är en av mitt livs viktigaste rundor"
Skämt å sidor, jag gillar press och blir bara bättre då, går in i min bubbla och rider! LOVELY är en helt fantastisk häst, hon satte inte en hov fel. Snabba var vi och framför allt, det blev felfritt!!! Vilket jubel när vi gick i mål!!! Västerås Ryttarsällskap upp i elitserien 2019!
Blog image
Glädje efter att vi nådde vårt mål! Ett lag med bra sammanhållning och så har vi roligt och ett bra team runt oss.

Blog image Fina LOVELY! Hoppade laget upp i elitserien!

Efter laghoppningen så var det vanliga klasser. Gjorde min första 110 start tillsammans med SNIGEL, som kändes jättefin och hoppade felfritt.
CASH FLOW hoppade 120 klassen. Var jättesnabb, tyvärr ett ner, annars hade vi vunnit!
Blog image
LORD hoppade felfritt i 130 klassen och kom sexa!

Söndag och SNIGEL hoppade 110 klassen, en ok runda. CASH FLOW återigen snabb, hade vunnit om vi inte rivit!
Blog image
CASH FLOW, hon kan hoppa!

LOVELY hoppade 130 klassen, en klockren runda igen och kom nu tvåa!!!!
Blog image
Snabba LOVELY, svänger innan vi landat!
Blog imageLORD!
Blog image
Fina flätor!


Uppdatering!Juni 2018

Posted by Tette Fri, June 29, 2018 14:54:13

Nu får det bli en uppdatering om vad som hänt sen sist! Jag har haft massor att göra med ridning, träning, tävling, hagbygge, midsommar och allt annat här på gården!

Före midsommar så var det tävling onsdag och torsdag på Vänsta. Mycket trevlig tävling som fler borde åka till när de gör allt så bra!
Vi var där med tre hästar. På onsdagen tävlade LILL-LADY och CELVIN med Malin och Jacqueline. De hoppade 1 meter och gjorde det jättebra. CELVIN och J kom tvåa och LILL-LADY och Malin hade ett ner.
På torsdagen så tävlade vi alla tre. Först så hoppade Malin och LILL-LADY felfritt i 1,05 meter, en riktig kanonrunda! I 110 klassen hoppade CELVIN och J felfritt och kom tvåa!!! Deras första gemensamma 110 och första gången ryttaren hoppade den höjden på tävling så det var superkul! Stolt tränare får jag vara till de här duktiga tjejerna och mina hästar.
Blog image
CELVIN och J!
Blog image
Malin och LILL-LADY!

Sen tävlade jag två klasser med CASH FLOW. Det är verkligen en liten hjärtehäst, hon är så cool!
Blog image
I första klassen 115 var vi felfria och om tvåa! Pappa var med!
Blog image
Nästa klass 120 gick det ännu snabbare, VI VANN!!!!

Midsommar firade vi här hemma. Åt god mat, hoppade hästarna på midsommarafton och fortsatte med att bygga en till hagen till våra ponnys!
Så nu är jag klar med två hagar av fyra!
Blog image
Blog image
Björn hjälpte mig att spetta lite stolp när jag själv fått blåsor i händerna efter allt spettande, fast jag hade handskar!

Blog image
Att rida ute på ängarna och jobba hästarna är helt underbart!

Vi har även varit på seminstationen och nu är två av våra ston dräktiga, det är jättekul!
Blog image
En blivande CONTANT Q häst! (bilden inte helt rättvisande, lite ojämn)
Blog image
Även detta inlägg avslutas med en bild på Alice och HUBBE, denna gång med kjol och glitterskor!

Nu ska jag göra klart och lasta LOVELY och åka till Sportriders och tävla. Det är Div 1 lagfinal idag och imorgon!


Det är många järn i elden!Juni 2018

Posted by Tette Tue, June 19, 2018 14:44:30

Sista veckan som gått sedan jag skrev här har varit händelserik! Onsdag förra veckan då fyllde BJÖRN år!!! Vi åkte ner till Varberg och firade han dag tillsammans med hans mamma och syster med familj. Mycket trevligt med god mat och champagne!
Blog imageVärldens bästa BJÖRN!
Blog imageFödelsedagsfirande!

Till helgen var vi hemma och då var det fullt jobb med att stängsla beteshage. Nummer ett av de fyra som ska fixas. Det är så mycket jobb med stolp, skruva hållare och dra tråd (jag hatar att göra hagar, men älskar det lika mycket när jag ser hästarna äta gräs)
Blog imageBlog imageBlog image
Ridhusunderlaget behövde också lite kärlek och det har Björn ägnat många timmar på. Harvat och fyllt på med sand och flis. Tjejerna i stallet har hjälpt oss med både ridhus och hagar, det är mycket jobb på en hästgård. Vissa perioder mer och andra mindre. Snart är det dags för höskörden också...
I söndags så tävlade även Malin och Jacqueline. Så jag var chaufför mellan hagbyggandet! Själv fick jag avstå tävlingen, man hinner inte allt, när man är en person som gör allt!!! Så ibland får man göra en prioriteringslista och följa den stenhårt. Det är ju det som gör oss hästmänniskor duktiga på att planera, ta ansvar, jobba hårt. Det är så nyttigt för alla i stallet att få ta del av allt, snacka om utbildning!
Blog imageBlog image
Påfyllning av sand och flis!
Blog imageSTEFFE, felfritt och rosett i första klassen i söndags!
Blog imageUnderlaget känns bra att rida på!
Blog image
Alice har ridit på HUBBEsmiley

Sista dagen och ponnytävling!Juni 2018

Posted by Tette Mon, June 11, 2018 14:58:58

Sista dagen för mig på Strömsholm var i fredags. Då var det final för LOVELY i Bronsrundan. Efter en tredje och andraplats i kvalen så kändes det roligt att rida finalen. LOVELY var jättefin! Tyvärr hade jag lite för dålig galopp på andra hindret så det blev ett pet där. Resten av den långa banan med trekombination i nedförsbacke och annat klurigt gick som en dans! Det var synd på nedslaget men jag kan inte annat än vara nöjd med min häst!
Blog image
LOVELY, min fina häst! Foto jonsving

LORD hoppade 145 klassen och som jag berättade i förra inlägget så bytte jag tillbaka till det gamla bettet efter att han varit stark på det nya. Känslan blev bättre, han var mer reglerbar. Fortfarande väldigt på, så jag fick ingen lätt häst under sadeln! Nedslag på fjärde och sjätte hindret. Hoppade genom trekombinationen som en dans och de sista hindren. Så det var en bra runda. Nu har vi tävlingsfritt i tre veckor så det blir en lugn vecka nu för LOVELY och LORD.
Blog image
Fantastiskt fin bild på LORD fotad av HAIDE! Tack för den fina bilden!!!

I lördags var det ponnytävling och vi var i Torshälla med STEFFE. Varmt som bara den men det gick bra i alla fall. Ett nedslag i LC och sedan årets första LB, debuten var i höstas så det var lite spännande att de skulle hoppa 1 meter nu. Åtta fel på en jättebra runda, duktiga!
Blog image
Steffe!
Blog imageBlog image
Vi åkte förbi Slagsta glass i värmen innan tävlingen!

Fredagsfinal i eftermiddag!Juni 2018

Posted by Tette Fri, June 08, 2018 11:24:54

Idag är det fredag och igår torsdag tävlade jag på Strömsholm med båda hästarna. LOVELY hon är grym, felfri igen och snabb så vi kom tvåa!!!! Så idag är det final på eftermiddagen. Det ska bli så roligt!
Blog image
LOVELY!
Blog imageTrea i onsdags, tvåa igår!
Blog image
Man kan säga att Olof och jag kände oss jagade av strömsholmarna!!!

LORD hoppade 145 klassen. Han var starkare än dagen innan så till idag blir det byte av bett så hoppas jag på en bättre känsla. Jag försökte bara göra en skolrunda igår när jag kände hur stark han var. Han hoppade många fina språng men när det känns som att styra på hinder och rida i grimma så kan ni tänka ersmileyJag bröt av efter hinder åtta och klappade honom för att bara få honom med mig, även efter hinder elva. Hoppas jag har honom med mig idag, det får bli en "känna på runda" helt enkelt!
Blog image
LORD och LOVELY laddar inför eftermiddagens tävling med att gå i hagen hela förmiddagen.

Igår när vi kom hem så red vi ett gäng hästar. Nu på morgonen så har vi varit till hingststationen med två av stona. En är nu dräktig med CONTANT Q, så vi får hålla tummarna i elva månader att det kommer ut en fin fölunge!
Blog image
Lite suddig bild men såhär ser det ut på ultraljudet när det är dräktigt och det syns hjärtslag!

Nu ska jag ut och hålla en lektion för två elever, sen bär det av till Strömsholm igen!

Nationaldagen på Strömsholm! Juni 2018

Posted by Tette Wed, June 06, 2018 23:24:47

Idag var det första tävlingsdagen på Strömsholm! Sveriges vackraste tävlingsbana, slottsbanan! Solen strålade och dessutom nationaldag och kunglig glans!
Blog image
Inte varje dag man tävlar och kronprinsessan Victoria och Daniel tittar på!

Klockan kvart i tolv började Prins Gustaf Adolfs minneshoppning, 145 höjd. I år firar tävlingarna ett hundra år och den här klassen har funnits med länge. Vi var i år femton inbjudna ryttare som var med. Jag hoppade LORD. Det var första gången som han fick gå rakt in i en svår klass utan att hoppa någon lägre klass före. Han debuterade 145 hoppning förra året på slottsbanan, så rutinen är inte så stor.
LORD var lite spänd, blev lite stark men jag är nöjd med min fina häst. Tre bommar föll, lite utspritt över banan på den femton språng långa banan. Det var många fina spång och jag är väldigt nöjd med vår runda, kan absolut inte vara besviken.
Vi hoppar imorgon torsdag igen så då hoppas jag han är mer avspänd.
Blog image
Fina häst!
Blog image
Blog imageLORD LOOP SB!
Blog imageMånga fina språng!
Blog image
Blog image
Björn, jag och LORD efter vår runda.

Sent på eftermiddagen startade LOVELY sin klass. Hon går bronsrundan i 130 denna vecka. De tio bästa från idag och imorgon går till final på fredag. LOVELY var jättefin, snabb och felfri så vi kom trea av sjuttio starter! Klara för final på fredag!
Blog image
Mycket nöjd LOVELY efter vår runda!
Blog image
LOVELY och Björn.

Det blåser!Juni 2018

Posted by Tette Tue, June 05, 2018 15:17:45

Tisdag eftermiddag och jag sitter och väntar på att min mamma ska komma hem så vi ska fika, lite kaffe innan eftermiddagspasset drar vidare. Under förmiddagen och fram till lunch så har Malin och jag ridit ett gäng hästar. Vi red ut mormorsrundan på två gäng och sedan trimmade vi på fältet. Hur härligt som helst även om det blåser rätt mycket idag. Måste säga att nu är temperaturen mer dräglig för att rida i, blir perfekt tävlingsväder imorgon också!
Blog image
LORD på fältet!
Blog image
Blog imageBlog imageSNIGEL
Blog imageCASH FLOW.

Igår så hoppade jag LOVELY och även LORD. De ska tävla nu på Strömsholm så de behövde hoppa igår. Både känns jättefina!
Blog image
LOVELY.

Så nu ska jag sätta på kaffe. Efter fikat blir det mer rida, jobba treåring och hålla lektioner ikväll!

Ny vecka med Strömsholmstävling!Juni 2018

Posted by Tette Mon, June 04, 2018 15:17:31

Måndag, ny vecka och jag har haft en bra helg i värmen. Det är galet vilken sommar som drog igång och håller sig kvar. Igår fick vi regn i en timme, gissa om det var efterlängtat!!! Det behövs regn överallt och framförallt på våra hövallar!
Nu i veckan som kommer så är det vår nationaldag på onsdag och då börjar även tävlingarna på Strömsholm! Det är den vackraste tävlingsplatsen som finns, bakom slottet på den gröna slottsbanan. Jag ser verkligen fram emot att tävla där!
Så för att få lite stämning inför onsdag så kommer här några fina bilder från Strömsholm:

Blog imageACINDO, felfri debut med tredjeplats i 145 klass 2014!
Blog image
CAHLUA, Grand Prix klassen 2013.
Blog image
LAGANA, Grand Prix klassen, minns inte vilket år.
Blog image
ACINDO vann en 130 klass!
Blog image
LAGANA, Grand Prix 150!