Tettes blogg

Tettes blogg

Tisdag!

November 2018Posted by Tette Tue, November 13, 2018 22:34:54
Tisdag idag och jag kände mig bra seg imorse. När jag väl kom ut så försvann segheten när jag satte foten i stigbygeln på första hästen! Det är bara så kul att rida! Hoppade LORD, LOVELY och CASH FLOW. De fick börja träningspasset med skritt, trav och galopp på grusvägen. Sen lite mer uppvärmning i ridhuset innan jag hoppade. Alla tre kändes riktigt bra. LORD framförallt var lugn och ridbar även om det är mycket power i honom. LOVELY har jag de senaste dagarna trimmat mycket lydnad med och idag gav det resultat. CASH hon var bara lycklig och full fräs som vanligt!
Malin hoppade LILL-LADY. CELVIN och SNIGEL de trimmade dressyr och ska hoppa imorgon.
Sen red jag stora dressyrhästen DON, och han satt min balans på prov då han var superpigg och la av världens rodeobockar.....jag tackar mina shettisar som gav mig den balans jag har!

Uppvärmning på grusvägen.

Unghästarna/inridningshästarna jobbar på bra. Det är bara lilla TURE som har fått en hovböld, så han har fått hjälp av hovslagaren idag och står nu med omslag. Hoppas den läker snabbt så vi kan fortsätta rida.

Måndag!

November 2018Posted by Tette Mon, November 12, 2018 23:32:57
Ny vecka och den mjukstartade inte! Efter en helg med hoppkurs och träning av unghästarna och ridning av de äldre så var det ingen lugn måndag. Snarare tvärt om, den bjöd på nerver i form av veterinärbesiktning. Alltid nervöst, för alla vill ju att det ska gå bra! Det var LILLEN som jag haft här för försäljning åt min elev Madde som besiktades.
Han dansade igenom den och efterföljande röntgen utan anmärkning! Så roligt för alla inblandade!
LILLEN och Madde idag på klinikensmileyLördag!

November 2018Posted by Tette Sat, November 10, 2018 08:46:51
Lördag förmiddag och jag har druckit min kaffe och ska ut och rida några hästar samt jobba några unghästar på förmiddagen. Under eftermiddagen har jag träningar och efter det blir det att rida nån mer häst. Såhär kan en helg se ut när jag är hemma och inte är på tävling.

Det är grått väder och jag har lite ont i ena armen, har legat konstigt när jag sov, så armen har nog inte vaknat än. Blir nog pigg när jag kommer ut, men lite sol hade ju inte skadat!
Härlig bild på CASH FLOW, den piggar upp i det gråa vädret!
Foto: Mikael SundinLONDON!

November 2018Posted by Tette Fri, November 09, 2018 15:05:31
Söndag eftermiddag drog Björn och jag iväg på en minisemester till LONDON. Min mamma och pappa var också med. Vi spenderade två hela dagar i huvudstaden samt söndagskvällen, så mycket hann vi se och göra. På så kort tid hinner man mer än man tror, om man maxar som vi gjorde!
Mina föräldrar hade aldrig varit i LONDON tidigare så det var kul att göra den här resan tillsammans.

Slottet, Buckingham Palace!

Mamma och pappa!
LONDONEYE!!!!

Afternoon Tea!

Tower Bridge.

Björn, jag och mamma på Tower Bridge.
Vi åkte mycket tunnelbana!
Julbelysningen tändes på Oxford street.
På puben, öl och fish n chips!

En rolig resa och väldigt kul att göra den tillsammans med mina föräldrar. Sen var det väldigt smidigt att flyga från Västerås direkt till London, man var hemma när man landade!

Tävling, hagar, rida, unghästar

November 2018Posted by Tette Sun, November 04, 2018 08:18:27
Vi tävlade på Hamre fredag och lördag. CELVIN, THUNDERSTRIKE coh LILL-LADY hoppade 110 i fredags. THUNDERSTRIKE och LILL-LADY petade ett varsitt hinder, CELVIN hoppade felfritt och kom tvåa! Igår blev det en fyrafelsdag men bra rundor.

Resten av dagen igår jobbade vi med unghästarna, flyttade en hage=drog om tråd och tryckte stolpar.
Unghäst!
Magisk morgon i skogen i fredags.

Nu ska vi jobba unghästarna sen ut och konditionsgaloppera på den perfekta grusvägen med ett gäng hästar.

Perfekt underlag!


Tävling!

November 2018Posted by Tette Thu, November 01, 2018 09:31:23
Förra helgen så tävlade Malin och Jacqueline på Vänsta. Det är trevliga tävlingar med bra underlag, fina hinder och bra banor.
Första hoppade tjejerna 1 meter. CELVIN och J var felfria och kom tvåa! I 110 klassen var de felfria och kom tvåa igen!!!

Malin och LILL-LADY gjorde en jättebra runda i 110 med ett nedslag.
Jag fick några fina bilder från Mona, alltid kul med bilder, Tack så mycket!
Här är vi på framridningen.
CELVIN hoppar fram.
LILL-LADY.
LILL-LADY och jag väntar när det är bangång mellan klasserna.