Tettes blogg

Tettes blogg

Whoops, tiden går fort!

April 2019Posted by Tette Tue, May 07, 2019 22:34:11
Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående?
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer.
LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se

Laghoppning idag!

Mars 2019Posted by Tette Sat, March 30, 2019 07:46:47
Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!

Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll!

Filmer från Högbo!

Mars 2019Posted by Tette Wed, March 27, 2019 13:56:27
Här kommer några av rundorna från Högbo v 11.
LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!

Hello!

Mars 2019Posted by Tette Tue, March 26, 2019 16:15:52
Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter!
Lyckad helg!
LOVELY vann 130 klassen på söndagen!
CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
LORD kom fyra i 135 klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.

Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!

Uppdatering!

Mars 2019Posted by Tette Thu, March 14, 2019 11:05:05
Hej, nu är det dags för en uppdatering här på bloggen, veckorna springer iväg och det har varit mycket att göra sen vi kom hem från Afrika! Hela resan var ju helt fantastisk och det kommer dyka upp lite mer inlägg från den här framöver.

Stallet är fullt med hästar och fler är på ingång så det finns att göra här! Det är såklart roligt och att ha hästar i varierande åldrar och utbildning vilket gör det hela variationsrikt minst sagt!
Sen rider jag även några hästar som kommer hit med sina ägare för att ridas av mig, men de bor hemma hos sig. Så vissa dagar planeras i minutschema för att allt ska klaffa!
Många uteritter i skogen blir det, bra för knopp och kropp!

Årets första tävling har vi också varit på, i Högbo. Jättebra tävlingsplats som vi ska till nu i helgen igen, favorit i repris!

Den första tävlingen som var för två veckor sedan gick jättebra! Fyra hästar hade vi med, THUNDERSTRIKE, LORD LOOP, LOVELY LADY och CASH FLOW. Alla fyra hästar hoppade strålande och åkte hem med placeringar.
THUNDERSTRIKE var felfri i alla tre starterna, placerad i en. LORD var placerad i 130 samt 140. LOVELY var fyra i en 130 och VANN en annan 130!! Även CASH FLOW vann en klass, 125 samt var trea i en annan! Vilken bra start på året!!!
CASH FLOW efter årets första seger!
LOVELY !

LORD in action!
Såhär såg det ut för två veckor sedan när vi var i Högbo!

Vi åker upp till Högbo i eftermiddag och tävlar resten av veckan. Så nu blir det packning av grejer, tvätt och lite ridning.

Sista safaridagen och flyg till Pemba!

Februari 2019Posted by Tette Tue, February 19, 2019 15:23:12
Jag måste börja med att lägga in den här filmen på lejonhanen som vi såg en av dagarna. Det var mäktigt att se en så stor hane i det fria, och även lite läskigt, vi var ju så nära!!!
Vilket djur!
Sista morgonen och vid frukosten på lodgen så såg vi sex lejon som gick på andra sidan floden. Två hanar och fyra honor. Vilken start på dagen!
Vi åkte sedan runt i parken, fast det känns inte som att man är i en park, det är så storslaget och vackert så det känns som att vara i en annan värld! Ruaha National park är lika stort som Skåne gånger två till ytan.
Vi skulle sedan flyga från Ruaha vid lunch, så vi körde safari hela vägen till flygfältet. Jag räknade nästan minuter, för jag ville att tiden skulle krypa fram, jag ville inte åka därifrån, hade gärna stannat längre!
Hade kunnat åka runt såhär i veckor kändes det som!
Underbara djur!
Flygplanet som flög oss till Zanzibar och vidare till ön Pemba!

Hejdå Ruaha!
Vi flög ut över Tanzanias kust...
....och in över Pemba Island!
Framme på Pemba Paradise, det första hotellet vi bodde på.
Solnedgång på stranden!


Safari!

Februari 2019Posted by Tette Tue, February 19, 2019 09:28:01
De två följande dagarna hade vi heldags safari. Vi gick upp strax före sju på morgonen och frukost var det halv åtta. Runt halv nio åkte vi iväg på safari, och kom tillbaka runt kl fem på eftermiddagen. Man kunde välja om man ville dela upp dagen i två safari, och då äta lunch på lodgen. Eller så är man ute och åker hela dagen och äter picknick lunch ute på savannen/steppen. Vi valde heldags safari, för då åkte man iväg längre bort och vem vill inte se så mycket som möjligt att djur och natur!

Vi såg så mycket djur, det var helt fantastiskt! Här kommer bilder!
Impalor så vi mycket av. De lever tillsammans i stora flockar. Så vackra!
Jättestor elefanthane. De uppskattade att han väger runt fem ton och var 40 år gammal!

Så vacker natur!

Elefant!

Giraff som låg och vilade!

Här åt vi picknick lunch en av dagarna!

En stor elefantfamilj, kolla den lilla söta bebisen!

Vår bil!
Björn och en av våra guider.
Gissa om jag var glad, vilken dröm att åka runt och se alla djur i deras naturliga miljö!
Det var mitt emellan två regnperioder nu i Tanzania. De har två kortare. Så därför var det grönt och frodigt nu när vi var där. Under regnperioden är hela floden fylld med vatten, nu var det bara lite!
Kudu, Afrikas näst största Antilop.
Vi såg mycket giraffer.
Massor av flodhästar!
Babian!

Så nära en lejonhane som låg i skuggan och svalkade sig!

Zebror!
Elefanter som badade!
Lejonhonor!
Grusvägar och vacker natur.
Solen börjar gå ner.
På kvällarna satt vi vid lägerelden en stund och pratade om dagens safari innan vi åt middag!Afrika och "skräcknatten"

Februari 2019Posted by Tette Sat, February 16, 2019 10:51:12
Första natten på safarit blev en upplevelse i "skräck", med flodhästarna som regissörer!
Innan middagen så satt vi på vår altan och tittade på en stor flodhäst som badade i floden precis framför oss, vilken syn!

Vi hade ätit en god middag och sedan gått tillbaka till hyddan med massajen. Vi konstaterade att det var så mörkt på kvällen/natten, som man hört att det är. Sen alla ljud från alla nattdjur, det var annorlunda. Klockan halv elva stängdes elen av så då var det slut på läsningen i boken, det blev kolsvart! Vi hade solcellslampor vid sängen men det var inte så stark ljus från dem. Vi låg och lyssnade på alla ljud och somnade till slut. Några timmar senare, runt fyra på morgonen vaknade vi båda, skräckslagna av tuggande ljud utanför vår hydda!!! Tänk er att ligga i en säng, innanför myggnät, i en hydda i vildmarken i Afrika, med fönster som endast hade myggnät och du hör massa stampande och tuggande ljud några meter från din säng!!!! Vi låg som två stela pinnar och försökte förstå vad fasiken det var som lät. Efter en stund började det lukta färskt gräs i hela hyddan, det var alltså flodhästarna som stod runt vår hydda och åt gräs!!! Vi vågade inte tända någon mobillampa, vem vet vad de skulle göra då! En flodhäst på tre ton bara några meter från sängen, med en stenvägg med myggnätsfönster mellan oss! Inte för att jag tror att de hade pressat sig in i fönstergluggen, men just då, i mörkret, så kändes det som att de kommer komma in i hyddan!!!
Dessa tuggande ljud, deras trampande runt hyddan, lukten av gräs, sen var det en av dem som sprang förbi utanför, då gungade nästan sängen. Den flodhästen sprang ner och hoppade ner i floden, så det plaskade från floden också!!!
Vilken natt, helt galet!!! Vi förstod nu varför massajerna alltid skulle gå tillsammans med oss.....
Vi var tvungna att filma så man ser hur nära de faktiskt var på natten!
Kändes tryggt att gå med massajen på morgonen!!!
Bild på en flodhäst vi såg ute på steppen, han hade ett eget vattenhål mitt i ingenstans! De är så stora!!!

Next »